Masaj de relaxare, anticelulitic, de intretinere, antistres, drenaj limfatic, reflexologie, masaj facial, masaj pentru picioare obosite, slabire si remodelare, masajul gravidei. Chi Nei Tsang. Aromoterapie si meloterapie. Sedinta de masaj se realizeaza pe o masa profesionala de masaj, cu uleiuri 100% naturale, presate la rece. Non-senzual si non-sexual (adica exclus masaj erotic sau alte derivate).

Persoana de contact: Ivona
Numar de telefon: 0723 024 747
Id de Y.messenger: cta.masajprofesional

Program
Luni - Duminica : 11:00 - 21:00
Programarea se face cu cel putin 2 ore inainte (in functie de disponibilitate) telefonic sau pe messenger.
Am rugamintea ca atunci cand ma sunati si va resping apelul sau nu raspund, sa-mi lasati un mesaj. Probabil sunt in timpul unei sedinte de masaj.
Imi pare rau, dar nu raspund la apeluri cu numar ascuns, din varii motive.

joi, 11 octombrie 2012

Masajul de-a lungul timpuluiMasajul este printre primele activitati terapeutice aparute din vechime si folosite pana in zilele noastre. Probabil ca la inceput a fost doar un gest instinctiv de a freca cu mana zona durereasa. Apoi acest masaj rudimentar a devenit un remediu ce s-a dovedit eficient in numeroase boli, iar astazi el face parte din terapiile naturiste folosite in intreaga lume.
      
Preotii au fost primii care au practicat masajul empiric. Masajul avea atunci, mai mult un caracter sacru, intregul ceremonial avand un efect deosebit asupra bolnavului. 
      
Scrierile vechi din India contin, printre alte sfaturi, si indicatii cu privire la masaj, caci corpul era considerat ca un instrument indispensabil sufletului si de aceea, trebuia ingrijit si stapanit.
      
Masajul a fost folosit si de catre multe popoare arabe. Acest  fapt este confirmat chiar prin denumirea sa, ce deriva din cuvantul arab "mass", care inseamna a atinge, a palpa.
      
Grecii antici au folosit masajul, la inceput, in cadrul exercitiilor militare. Apoi masajul a fost cunoscut si folosit din ce in ce mai mult. Hipocrate recomanda printre alte remedii si masajul, iar Proxagoras, vestic medic grec, trata unele hernii printr-un masaj special.
        
Romanii au introdus masajul printre alte proceduri ce se foloseau in terme. Cicero, om politic si mare orator (105- 43 i.Ch.), spunea ca nu stie cui sa datoreze sanatatea sa: medicului sau maseurului sau.
        
Dupa caderea Imperiului Roman, biserica Evului Mediu interzice baile si masajul, impreuna cu alte practici terapeutice.
        
Masajul a fost reintrodus in Europa de catre cruciati, ca o practica a Orientului Apropiat. La sfarsitul secolului al XVI-lea, masajul cunoaste o mare dezvoltare; medicii recomandau, pe langa alte tratamente si masajul.
         
Pana in secolul al XIX- lea, masajul a fost practicat in mod empiric, fiecare maseur avandusi doar propria experienta.
         
Incepand cu anii 1800 si pana in zilele noastre masajul se practica in mod metodic, fiind obiect de studiu al multor cercetari. 
        
Aproape ca nu exista disciplina medicala care sa nu beneficieze de masaj, tehnicile folosite fiind aceleasi de pe timpul grecilor, dar mult imbunatatite. Astfel, masajul clasic, este folosit nu numai in scopuri medicale, ci si pentru intretinerea sanatatii, in special de catre sportivi. Practicat si sub forma de automasaj, are efect de indepartare a oboselii si mentinerea supletii intregului corp. Unele din tehnicile masajului clasic sunt folosite si in scopuri estetice, impotriva ridurilor, obezitatii si celulitei.

Un comentariu:

  1. VIDEOCHAT LA DOMICILIU !
    Caut modele pentru videochat ! Lucrezi la domiciliu ! Primesti 100% Net ! Inregistreza-te ACUM !
    Vizitati-ne AICI

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...