Masaj de relaxare, anticelulitic, de intretinere, antistres, drenaj limfatic, reflexologie, masaj facial, masaj pentru picioare obosite, slabire si remodelare, masajul gravidei. Chi Nei Tsang. Aromoterapie si meloterapie. Sedinta de masaj se realizeaza pe o masa profesionala de masaj, cu uleiuri 100% naturale, presate la rece. Non-senzual si non-sexual (adica exclus masaj erotic sau alte derivate).

Persoana de contact: Ivona
Numar de telefon: 0723 024 747
Id de Y.messenger: cta.masajprofesional

Program
Luni - Duminica : 11:00 - 21:00
Programarea se face cu cel putin 2 ore inainte (in functie de disponibilitate) telefonic sau pe messenger.
Am rugamintea ca atunci cand ma sunati si va resping apelul sau nu raspund, sa-mi lasati un mesaj. Probabil sunt in timpul unei sedinte de masaj.
Imi pare rau, dar nu raspund la apeluri cu numar ascuns, din varii motive.

sâmbătă, 13 octombrie 2012

Aromoterapie si masaj



Simturile

Te-ai intrebat vreo data cum ar fi viata daca nu ai avea simtul mirosului? Desigur, nu pare atat de dificil acest exercitiu, nu mai dificil decat a merge printr-o camera legat la ochi sau sa-ti indeplinesti sarcinile zilnice fara a te folosi de degete. Chiar daca nu ti se pare o tragedie pierderea mirosului, trebuie sa ai in vedere ca ai pierde in acelasi timp si simtul gustului! Pe de alta parte, creierul este conectat cu simtul olfactiv de unde primeste informatii despre pericolele sau lucrurile placute ce ne inconjoara. In concluzie, se poate spune ca multe din lucrurile pe care le stii despre lumea inconjuratoare si relatiile pe care le stabilesti cu aceasta, depind, in mare masura de simtul mirosului.

Fiziologia mirosului

Simtul olfactiv este singurul dezvoltat deplin la nastere, si joaca un rol important in abilitatea copilului de a recunoaste si de a crea o legatura cu mama sa. Chiar atractia dintre doua persoane adulte se poate fi declansata de miros. Oamenii de stiinta au identificat substante, numite fermoni, care functioneaza ca mesageri chimici asupra creierului in sensul ca stimuleaza, printre alte raspunsuri si comportamente, si atractia sexuala fata de un potential partener. Cu cel puti cinci milioane de celulue care percep mirosuri de-a lungul canalului nazal, nasul pare a fi foarte bine echipat pentru perceperea mirosurilor. Dar unii specialisti speculeaza faptul ca oamenii mai au un sistem de senzori care pot percepe moleculele subtile ale aromelor.

Exista o oarecare indoiala ca unele miresme pot avea un impact direct asupra modului in care gandim sau simtim. De exemplu mirosul de paine calda tocmai scoasa din cuptor, ne poate duce instantaneu cu gandul la casa parinteasca. Alte arome precum cele florale, sau cele condimentate, pot induce o stare romantica. Multe institutii europene si asiatice investesc in asa numita metoda "parfumarea indirecta" pentru a intensifica productivitatea la locul de munca si pentru a grabi vindecarea bolnavilor din spitale.

Definind "adevarata" aromotarapie

Aromoterapia nu inseamna doar folosirea de arome. Trebuie sa se faca o diferenta intre folosirea produselor parfumate (precum lumanarile) si folosirea proprietatilor binefacatoare a le uleiurilor esentiale extrase din plante.

Termenul de aromoterapie si principiile ei de baza sunt legate de numele chimmistului Rene Maurice Gattefosse (la inceputul secolului XX). In timp ce lucra la elaborarea unei noi note de parfum, Gattefosse a suferit o arsura la mana si a turnat peste rana cel mai la indemana lichid - un recipient cu ulei de lavanda. A observat cu uimire ca s-a redus rapid intensitatea durerii, iar vindecarea s-a facut fara sa ramana cicatrice. Gattefosse a ajuns astfel la concluzia ca uleiurile esentiale sunt utile nu numai in parfumerie ci si ca agenti de vindecare, si s-a referit la noul domeniu cu termenul de "aromoterapie".

Uleiurile volatile sunt substante complexe, volatile ce contin hormoni din plante, substante nutritive, si alte mii de substante biochimice pe care stiinta nu le-a definit inca. In momentul in care aceste uleiuri aromatice sunt sunt inhalate sau aplicate pe piele, ele se absorb si sunt purtate prin sistemul circulator acolo unde este nevoie.

Aromoterapia are un efect de echilibrare asupra organismului. Uleiurile esentiale pure au un spectru larg de proprietati terapeutice si pot fi folosite in tratarea multor afectiuni, nu doar fizice ci si psihice. Medicina naturista derivata din aromoterpie ofera o alternativa blanda a medicamentelor sintetice care prezinta o multime de efecte secundare.

Masajul cu uleiuri aromatice

Aromoterapia are un efect sinergic deosebit can este combinata cu alte terapii, dar mai ales cu masajul. In culturile antice (Grecia, Egiptul, Arabia sau China) se foloseau pentru masaj uleiuri aromatice pe baza de extracte de plante pentru a intensifica efectul. Hippocarates, parintele medicinei spunea ca cea mai buna modalitate de a-ti mentine sanatatea este sa iti acorzi timp in fiecare zi pentru o baie aromatica si un masaj. In medicina traditionala indiana (ayurveda), masajul cu uleiuri aromatice reprezinta o componenta importanta a unui sistem terapeutic vechi de peste 3000 de ani.

Masajul, ca terapie unitara, este relaxant si ajuta la intensificarea circulatiei sanguine si la eliminarea impuritatilor. Insa masajul profund, combinat cu proprietatile relaxante si terapeutce ale uleiurilor esentiale, poate avea o profunda influenta asupra sanatatii fizice si a aspectului exterior, in general.   

Nu toate uleiurile sunt create in mod egal

In ceea ce priveste alegerea uleiului, prima regula este sa ne asiguram ca uleiul pe care dorim sa-l folosim este pur, realizat din extracte de plante si nu doar un ulei parfumat. Preturile uleiurilor esentiale variaza foarte mult, si sunt in corelatie cu tipul de planta din care sunt extrase, dar si cu producatorul lor. Daca pretul uleiului pe care doriti sa-l cumparati este surprinzator de scazut, atunci puteti deduce ca si calitatea este asemenea; acesta fie este mult prea diluat, fie are in compozitie o cantitate mare de ingrediente cosmetice. Unele uleiuri esentiale sunt iritante, de aceea este nevoie sa se combine cu uleiuri ca: uleiul de jojoba, de migdale dulci, de samburi de struguri, de caise sau piersici.

Esenta trebuie aleasa in functie de propriile preferinte. Daca vrei sa te relaxezi, alegerile cele mai potrivite sunt lavanda sau menta. Daca ai nevoie de energie ar trebui sa-ti indrepti atentia catre uleiul de lamaie sau rozmarin. Insa intotdeauna aromele trebuie sa fie in stransa corelatie cu preferintele personale.

Sursa: www.armonianaturii.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...