Varicele sunt dilatari permanente ale venelor superficiale, in special la membrele inferoare. Varicele apar intre 20-4 ani, mai frecvent la femei. Unul din factorii externi mai importanti ce favorizeaza aparitia varicelor este pozitia prelungita in picioare, netinand cont de avertismentele obisnuite ale organismului, dureri si amorteli ale picioarelor intr-o faza initiala.
Simptome: uneori varicele sunt suportate bine. Alteori produc jena, oboseala, senzatii de greutate in gambe, edem, cianoza, putandu-se ajunge in hemoragii prin rupturi ale varicelor.
Depistate in prima faza, varicele pot beneficia de ameliorare prin reflexoterapie. Se va urmari eliminarea toxinelor si a surplusului de apa din corp, disparand astfel edemele gambelor si imbunatatindu-se circulatia de intoarcere (venoasa).
Numarul de sedinte va fi de 1/zi, timp de 20-30 zile.
Rezultate bune prin reflexoterapie se obtin in peste 50% din cazuri.
Concomitent cu reflexoterapia, in faza incipienta a varicelor sunt indicate dusurile scotiene (bai calde combinate cu bai reci), care se fac astfel:
- In zona afectata - 3 minute dus apa calda apoi 1 minut apa rece, de 3-4 ori/zi, pentru vasodilatatie si vasoconstructie.
Rezultatele variaza in functie de faza bolii si de factorii biologici specifici fiecarui organism.
- comprese pentru 2 ore sau bai locale cu infuzie din frunze de alun (Folium Corylus Avelleana L.);
- masaj usor in zona varicoasa, de 2 ori pe zi; cu otet de mere diluat (2 linguri de otet de mere la 100 ml de apa). Procedura se repeta timp de 30 zile consecutiv;
- comprese de 2 ori pe saptamana pe locurile varicoase cu apa de lut sau cu decoct din flori de fan. Compresele se tin cel putin 2-3 ore de fiecare data. Se va evita statul in picioare pe perioade lungi, mersul pe bicicleta sau pe cal, sederea indelungata pe scaun.
Intern: zilnic, 2-3 cescute cu infuzie de coada-calului (Equisetum arvense), boz (Arctiul lappa L.) si pelin (Artemisia Absinthium L.) in parti egale (o lingurita cu varf dn amestecul de plante la 250 ml de apa clocotita). Infuzia se bea cu inghitituri mici.
Tratamente reflexoterapie
• Reflexoterapie (5 sedinte consecutiv) 175 lei (35 lei/sedinta)
• Reflexoterapie (10 sedinte consecutiv) 320 lei (32 lei/sedinta)
• Reflexoterapie (15 sedinte consecutiv) 450lei (30 lei/sedinta)
• Reflexoterapie (20 sedinte consecutiv) 540 lei (27 lei/sedinta)
• Reflexoterapie (30 sedinte consecutiv) 600 lei (20 lei/sedinta)
*Sedintele de tratament trebuie executate cu 1-2 ore inainte de masa sau cel putin 2 ore dupa masa, pentru a putea dirija circulatia sangelui spre organele afectate.
Masajul reflexologic de intretinere are urmatoarele preturi:
- 1 sedinta - 30 min - 50 lei
Abonamente (valabilitate 40 zile)
- 5 sedinte - 240 lei (48 lei/sedinta)
- 10 sedinte - 450 lei (45 lei /sedinta)
- 15 sedinte - 645 lei (43 lei/sedinta)
- 20 sedinte - 800 lei (40 lei /edinta)
- 30 sedinte - 1050 lei (35 lei /sedinta)
Pentru programari:
Ivona - 0723 024 747
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu