Masaj de relaxare, anticelulitic, de intretinere, antistres, drenaj limfatic, reflexologie, masaj facial, masaj pentru picioare obosite, slabire si remodelare, masajul gravidei. Chi Nei Tsang. Aromoterapie si meloterapie. Sedinta de masaj se realizeaza pe o masa profesionala de masaj, cu uleiuri 100% naturale, presate la rece. Non-senzual si non-sexual (adica exclus masaj erotic sau alte derivate).

Persoana de contact: Ivona
Numar de telefon: 0723 024 747
Id de Y.messenger: cta.masajprofesional

Program
Luni - Duminica : 11:00 - 21:00
Programarea se face cu cel putin 2 ore inainte (in functie de disponibilitate) telefonic sau pe messenger.
Am rugamintea ca atunci cand ma sunati si va resping apelul sau nu raspund, sa-mi lasati un mesaj. Probabil sunt in timpul unei sedinte de masaj.
Imi pare rau, dar nu raspund la apeluri cu numar ascuns, din varii motive.

sâmbătă, 13 octombrie 2012

Aromaterapia - elemente practice


Pe zi ce trece, ne convingem tot mai mult de faptul ca singura modalitate de a trai sanatos este aceea de a fi in comuniune cu Natura. Cand iesim in natura ne simtim impliniti si regenerati, fiindca toate simturile noastre sunt "hranite" armonios.
Cine n-a fost "imbatat" de mirosul florilor de tei, sau de cel al trandafirilor?  Cine nu a simtit niciodata mirosul de iarba uscata ce ne vesteste toamna?  Sau cine nu a inspirat adanc aerul cu miros de brad intr-o excursie la munte, poate chiar de Craciun?
Ce am putea face noi, oamenii moderni, care traim mai tot timpul intr-o mare viteza si la o mare departare de binefacatoarea Natura, pentru a ne mentine comuniunea cu ea?

AROMATERAPIA este o modalitate importanta de armonizare generala aflata la indemana omului modern, care ne permite, atat sa ne bucuram de armonia mirosurilor naturale extrem de placute ale uleiurilor esentiale, cat si sa ne intretinem sanatatea.

In acest articol, doresc sa va prezint aromaterapia din punctul de vedere al practicii terapeutice si sa o argumentez stiintific, pentru ca, desi, in aparenta, este doar o posibilitate de creere a unei atmosfere romantice (alaturi de lumina unor lumanari), sau o terapie alternativa empirica, ea este studiata si validata in prezent din punct de vedere stiintific intr-o masura tot mai mare. Totodata, speram ca va va interesa sa folositi cu succes aromaterapia pentru sanatatea si relaxarea fizica, linistea emotionala, pacea mentala si sufleteasca si chiar pentru o revigorare spirituala.
Putem folosi zilnic metodele aromaterapiei, pentru a ne imbunatati viata la nivel fizic, emotional, mental si chiar spiritual, datorita capacitatii sale miraculoase de a ne reconecta cu natura, chiar si atunci cand suntem in centrul unui oras aglomerat.

Efectele aromaterapiei sunt uimitoare si va veti convinge de acest lucru doar testandu-le dvs.
Stim cu totii ca practic nu exista mirosuri la care sa fim complet indiferenti.  Ele intotdeauna ne provoaca trairi emotionale (placute sau neplacute). Ne putem intreba: "Ce rost au in viata noastra mirosurile?" Chiar daca aceasta intrebare pare copilareasca, cati dintre noi, adultii, cunoastem toate raspunsurile? Stim ca mirosurile ne ajuta sa alegem, sa intelegem si sa obtinem informatii esentiale. insa, mirosul are pentru noi si semnificatii tainice pe care adesea le scapam din vedere.

Ce face ca unele mirosuri sa fie pentru noi placute, iar altele neplacute si de ce preferam mirosurile care ne plac, evitandu-le cat putem de mult pe cele pe care le consideram respingatoare?
In plus, ne putem intreba si cum actioneaza de fapt aceste uleiuri esentiale, care din punct de vedere chimic sunt amestecuri complexe de substante active placut mirositoare, atunci cand ni le administram.

Actiunea uleiurilor esentiale

Un miros care ne place ne conecteaza psihicul la armonia naturii. Cand mirosim un ulei esential, putem trai o stare de incantare, la nivel psihic declansandu-se imediat o emotie benefica specifica. De ce o emotie? Explicatia ar putea fi laborioasa, dar in orice caz, este semnificativ faptul ca in creier, centrii nervosi ai mirosului sunt situati langa centrii nervosi ai sferei emotionale, deci, prin intermediul sistemului nervos vegetativ, stimularea centrilor mirosului determina efecte fiziologice.

De exemplu, mireasma placuta a uleiului esential de busuioc inlatura tensiunea nervoasa, anxietatea, oboseala nervoasa, iar prin folosire constanta, remediaza chiar astenia, depresia etc.
Mirosurile neplacute, prin acelasi mecanism prezentat mai sus, care nu este de natura constienta  si pe care deci nu il putem controla, ne creeaza in schimb stari emotionale dezagreabile.
In timp ce mirosim uleiul esential, noi inspiram particulele de ulei care plutesc in aer.  Acestea patrund in plamani, trec imediat in sange si intrand in compozitia sangelui, actioneaza in intregul organism.  Luand ca exemplu tot uleiul esential de busuioc, acesta amelioreaza prin acest mecanism inflamatiile, virozele, ateroscleroza, varicele, raul de calatorie, tulburarile digestive, hepatitele, poliartrita reumatoida etc..
Cand le aplicam pe piele (intotdeauna diluate), uleiuri esentiale patrund adanc in tesuturi si ajung foarte repede in sange. Asadar, aplicarea lor pe piele actioneaza de asemenea in intregul organism.
Uleiurilor esentiale luate pe cale interna (inghitite) au un efect extrem de puternic, de aceea administrarea se face doar la recomandarea medicului.
Doza terapeutica este mica, in medie de 5 picaturi de ulei esential luate de una-doua ori /zi si variaza in functie de concentratia extractului respectiv.
sursa: www.ecolife.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...